Hvornår er der teoriundervisning?
Teoriundervisning starter typisk kl. 15.30og er færdig efter ca. 3 timer. Du følger et hold, så starter du på et tirsdagshold, så kommer du hver tirsdag.
Hvor ligger Bakkens Køreskole?
Thomas Helsteds Vej 2H Ladegårdsbakken 16H, 8660 Skanderborg (Ovenover Sport24 outlet))
Hvor lang tid tager det at få kørekort?
Der går normalt kun ca. 2-3 mdr. Udgangspunktet hos os, er teoriprøve efter kun 8 uger. Derefter skal du på Jyllandsringen/glatbane, og så øver vi kørsel til du er klar til at bestå en køreprøve
Hvor meget undervisning skal man have for at få bilkørekort?
Kat. B (almindelig bil):
Undervisningen til kategori B (alm. bil) indeholder i alt mindst 29 lektioner i teorilokalet (teoretiske emner), og mindst 4 lektioner på lukket øvelsesplads (manøvrebane), 16 lektioner i manøvrer på vej og 4 lektioner i manøvrer på køreteknisk anlæg. Derudover skal der undervises i risikolære, som er fastsat til 2 lektioner i teorilokalet. Alt i alt bliver det til mindst 52 lektioner.
Hvor ofte skal man køre?
Teori og kørsel skal hænge sammen iflg. lovgivningen, så det betyder at du skal til teori én gang om ugen og så skal du kører bil 1-2 gange inden næste teoriaften.
Hvornår må jeg begynde at tage kørekort?
Undervisningen må tidligst påbegyndes 3 måneder før din 17 års fødselsdag.
Må jeg tage kørekort som 17 årig og hvad er reglerne?
JA – Når du får kørekort som 17 årig er din bilkørsel betinget af ledsaget kørsel. Dvs der skal sidde en erfaren bilist ved siden af dig under alle køreturer. På din 18 års fødselsdag må du køre uden ledsaget kørsel
Hvornår må jeg gå til teoriprøve?
Du kan tidligst aflægge teoriprøve 1 måned før du fylder 17 år.
Hvornår må jeg komme til køreprøve?
Den praktiske køreprøve kan tidligst aflægges på din 17 års fødselsdag.
Hvad koster en teori- og køreprøve?
Prøvegebyret til færdelsstyrelsen/borgerservice er 1.170,- til alm bil, og kr. 900,- for en kontrollerende køreprøve. Gebyret dækker både teoriprøve og den praktiske køreprøve.
Hvordan forløber en teoriprøve?
Teoriprøven er i dag en skriftlig prøve, hvor man sammen med 9 andre elever får vist 25 forskellige billeder på en stor billedskærm.
I Skanderborg aflægges der analoge teoriprøver – Dvs. til hvert billede er indtalt nogle oplysninger til billedsituationen på en DVD. Der er 2-4 svarmuligheder, hvor du skal sætte kryds i ja rubrikken, hvis svaret er i overensstemmelse med, hvad du selv vil gøre, og ellers skal du sætte kryds i nej rubrikken.
I andre byer aflægges der nye digitale teoriprøver, hvor der kun skal sættes kryds/flueben ud for de svar der er i overensstemmelse med det du mener er rigtigt. Dvs. her skal IKKE sættes kryds når noget er nej eller ved en forkert påstand. Du får din egen skærm og sidder med hørebøffer på.
Hvor mange fejl må jeg have til teoriprøven?
Du må højst have fejl i 5 billeder for at bestå teoriprøven. Principielt skulle prøven naturligvis være fejlfri, men der er givet mulighed for at bestå med de 5 fejl, fordi det kan være, man misforstår et spørgsmål eller man kan blive forstyrret af et eller andet under prøven, da man jo ikke er alene i lokalet.
Hvad sker der til den praktiske køreprøve?
Den praktiske køreprøve har normalt en varighed af 25-30 minutter, hvor en køreprøvesagkyndig (Uddannet i færdselsstyrrelsen) indtager kørelærerens plads og derfra iagttager elevens færdigheder i at køre bilen sikkert gennem trafikken.
Formålet med køreprøven er, at den prøvesagkyndige skal bedømme, om aspiranten har erhvervet de kundskaber og færdigheder og den adfærd, der er fastsat som mål for køreuddannelsen, og som er en betingelse for at få udstedt kørekort.
Prøven indledes med en kontrol af aspirantens identitet (husk pas eller dåbsattest), samt normalt en undersøgelse af køretøjets udstyr.
Kørelæreren sidder ikke med i bilen til din køreprøven. Det kan dog aftales at kørelærer sidder med på bagsædet, men han/hun må naturligvis ikke hjælpe eleven.
Hvilken bil skal jeg køre i til den praktiske køreprøve?
Den praktiske køreprøve aflægges i skolebilen, altså den bil, du har øvet dig i og kender.
Skal man have noget med?
Du skal ikke have noget med første gang, men en af de første gange skal du have en lægeerklæring samt færdselsrelateret førstehjælpsbevis med.
Først når vi har alle disse dokumenter, kan vi få sendt ansøgningen til borgerservice og fundet en teoriprøve til dig. Vi kan IKKE bestille teoriprøve før borgerservice har godkendt det hele.
Har i aircondition?
Selvfølgelig – vores lokale har nyere klimaanlæg/aircondition fra 2014, så der er altid en behagelig temperatur i teorilokalet. Det samme gælder vores skolebiler, som også har klimaanlæg/aircondition.
Må jeg køre med trailer?
Et kørekort til kategori B, alm. bil, giver ret til at føre:
- Personbil med højst 8 siddepladser foruden førerens plads og en tilladt totalvægt på ikke over 3.500 kg.
- Varebil med en tilladt totalvægt på ikke over 3.500 kg.
- Vogntog bestående af person- eller varebil og et påhængskøretøj med en tilladt totalvægt på ikke over 750 kg.
- Vogntogets samlede tilladte totalvægt må ikke overstige 3.500 kg.
- Trehjulet motorcykel.
- Traktor/motorredskab
Er I på Facebook og Instagram?
Jeps
Facebook klik her: http://www.facebook.com/bakkenskoreskole
og Instagram klik her: https://www.instagram.com/bakkenskoreskole/profilecard/?igsh=aDFzYmRrejhrbjM1
Vi er også lidt på TikTok – klik her: https://www.tiktok.com/@bakkens.kreskole?_t=8sjE9RUlvOQ&_r=1
JA – I sommeren 2024 ændrede man loven til kørekortuddannelsen.
Du kan nemlig komme til køreprøve i automatgearsbil/elbil og få kørekort til alm bil med manuelt også. Det betyder at du må køre begge dele, selvom du ikke har været til køreprøve i manuelt gear.
Kravene for at få lov til dette er, at du skal på manøvrebane i manuelt gear (4 lektioner af 45 min) og ud af 16 lovpligtige kørelektioner, så skal mindst 3 af dem være i manuelt gear, men alle de andre må være i automatgear/elbil
På denne måde slipper du for besværet i at tænke meget på gearene til din køreprøven, men kan møde til køreprøve og være mere afslappet. Det betyder alt andet lige også, at du ikke har brug for mange ekstra lektioner, måske slet ingen.
Du kan du sagtens.
Hvis du ikke har behovet lige nu til alm bil med manuelt gear, så må du gerne tage hele kørekortuddannelse i bil med automatgear/elbil. Du vil efter endt køreprøve få et kørekort med en kode 78 (tal der står på selve kørekortet) – Og det betyder du kun må køre biler med automatgear/elbiler.
For at få lov til at køre begge biler skal du have en kode 148 på dit kørekort: Dvs du skal på manøvrebane i bil med manuelt gear og derefter minimum køre 3 lektioner i manuelt gear.
Det må du gerne.
Det er kun med kode 78 at du ikke må køre i bil med manuelt gear.
Med kode 148 på dit kørekort må du gerne køre med manuelt gear og automatgear eller elbil. Og det er også gældende i udlandet.
Se evt mere på færdselsstyrelsens website – link til kode 148 her:https://www.fstyr.dk/Media/63862