Kørselsforløbet hos Bakkens Køreskole

Kørselsforløbet består af


4 lektioner á 45 minutter på lukket øvelsesplads (kravlegård)


16 Lektioner á 45 minutter kørsel på alm. veje


4 lektioner á 45 minutter på køreteknisk anlæg (glatbane/Jyllandsringen)

Øvelseskørsel

Øvelseskørsel må kun ske af godkendt kørelærer og i godkendt skolevogn. Hos Bakkens køreskole kører vi i nyere biler som nøje er udvalgt for at sikre dig en god start som bilist. Der er naturligvis klimaanlæg i bilerne, så du om sommeren ikke får det for varmt.

Vi har samme pedaler i højre side som der er i venstre side, hvor du sidder bag rattet. Dvs. når du kører, så er du ikke helt alene. Vi er der jo for at hjælpe og kan derfor også bruge pedalerne. Det kan også ske vi tager fat i rettet. I så fald er det kun for at hjælpe, så der ikke opstår farlige situationer.

Bilerne er up-to-date og vi sørger for at have de bedste vinter- og sommerdæk på i tide.

Kørselsforløbets sammensætning

Kørselsforløbet er sammensat sådan, at du i størst muligt omfang bliver præsenteret for den teoretiske side af et emne eller manøvre, inden du skal ud og praktisere det i bilen. Du må f.eks. IKKE komme ud og køre i mørke, før du har haft teorilektionen om kørsel i mørke og i lygtetændingstid.

Efter din første gang til teori skal du på manøvrebane. Manøvrebanen er et lukket område, hvor vi må undervise op til 3 ad gangen. Dvs. du kan komme afsted med 2 andre fra holdet. Her skal du efter instruktion og vejledning fra din kørelærer prøve at køre bil. Du skal lære at sætte bilen i gang samt at standse bilen. Du skal prøve at køre slalom og du skal også prøve at bakke.

Når du har været på manøvrebane, skal du have teori inden du igen kan komme ud at køre i bilen. Det skifter altså mellem teori og praktisk kørsel frem til din teoriprøve. Næste gang du skal køre igen Den første køretime efter manøvrebane vil være ude i trafikken. Vi starter dog stille og roligt ud med kørsel i f.eks. Skanderborgs industrikvarter, hvor der ikke er så mange biler.

Køreprøven

Når du har bestået teoriprøven, skal du en tur på køreteknisk anlæg/glatbane. Her skal du lære at opnå færdigheder i forskellige undvigelsesøvelser på både tør og på glat vejbane.

Efter køreteknisk anlæg er der 2 kørelektioner á 45 minutter tilbage ud af de 16 lovpligtige kørelektioner.

I disse 2 sidste kørelektioner vil vi typisk ”lege” køreprøve med dig, for at se om du er klar til køreprøven. Er du ikke helt klar efter dette, så kører vi naturligvis flere lektioner med dig, indtil du er klar til at bestå køreprøven i første hug.

De sidste og evt. ekstra kørelektioner foregår selvfølgelig via en dialog mellem dig og din kørelærer.