Kørekort til motorcykel

Tag kørekort til motorcykel i Skanderborg

Hos os kan du også tage kørekort til motorcykel. Drømmer du om at opleve landskabet og friheden på to hjul, skulle du overveje at tage kørekort til motorcykel.

Udover den pris vi tager for kørekort til motorcykel, kommer der nogle få ekstraudgifter du skal være opmærksom på. Se oversigten over priser og gebyr via linket herunder.

Tilmeld dig et holdSe priser

Motorcykel – størrelser og regler

A1 – Lille motorcykel

0-15 hk, 0-125 kubik.
Du er 18 – 20 år og har aldrig haft kørekort til motorcykel.

A2 – Mellem motorcykel

0-48 hk, ubegrænset kubik, dog født med max 96 hk.
Du er 20-24 år og har aldrig haft kørekort til motorcykel, eller haft mindst 2 års erfaring på A 1 og bestået en køreprøve

A – Stor motorcykel

0-ubegrænset hk, ubegrænset kubik.
Du er 24 år eller har haft mindst 2 års kørselserfaring A2 og bestået en køreprøve. Hvis du har lille kørekort efter de gamle regler, kan du når du er fyldt 22 år, få til stor mc efter en bestået køreprøve.

Siden 1996 har man automatisk fået kørekort til sidevogn i forbindelse med kørekort til motorcykel. Undervisning i sidevognskørsel foregår på køreteknisk anlæg på Jyllandsringen i Resenbro. Motorcykelkørekortet du tager i dag, gælder altså både til solo og til sidevogn.

Undervisningsforløb

Alle skal igennem samme antal lektioner. Dvs. samme undervisningsforløb om du tager til lille, mellem eller stor mc.

  • 29 lektioner teori
  • 4 lektioner på lukket øvelsesplads (kravlegården).
  • 5 lektioner på Køreteknisk anlæg (jyllandsringen).
  • 13 lektioner på vejen.

Et gennemgående princip ved planlægningen af den praktiske undervisning er, at du/eleven hele tiden føres fra lettere til vanskeligere øvelser og desuden får lejlighed til repetition af foregående øvelser, således at indøvede færdigheder fæstnes og styrkes.

Du skal så vidt muligt komme til hver teoriaften. Maks. fravær er, hvad der svarer til en teoriaften. Teoribog og cd-rom kan lånes som et supplement til undervisningen. Ud over den almindelige undervisning er der også evaluerende prøver.

Din tjekliste

Du skal, hvis det er muligt, medbringe lægeerklæring til første teoriaften. Husk at medbringe et godkendt foto til lægen.

Husk at medbringe kørekort og desuden gyldigt pas eller dåbsattest/navneattest til både teori og køreprøven, hvis dit kørekort er af gammel model.

Du må gerne have dit eget MC tøj med, men du kan sagtens låne MC-jakke, bukser, støvler, hansker og hjelm af os.

Læs også teknikken for motorcykel